Aanmoediging voor onderzoek naar duurzame landbouw.

28.04.2020
wat-is-het-phytofar-instituut

Wat is het Phytofar Instituut.

Phytofar Instituut deelt prijzen uit aan duurzame projecten 

Het Phytofar Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling van een Duurzame Landbouw werd opgericht op initiatief van Phytofar. Het Instituut wordt geleid door een onafhankelijke Wetenschappelijke Raad en streeft naar objectieve en wetenschappelijk gefundeerde informatie. Het wil op die manier bijdragen tot de ontwikkeling van een duurzame landbouw die oog heeft voor ieders welzijn. De leden van de Raad zijn gerenommeerde deskundigen op het vlak van productie van gewassen, leefmilieu, ecologie, voeding, volksgezondheid, biochemie, biotechnologie, toxicologie en economie. Het voortdurende streven naar een duurzame landbouw (ecologisch, economisch en sociaal), met respect voor het leefmilieu en voor de gezondheid van consument en landbouwers, was in 2000 de aanzet voor de invoering van de Prijs van het Phytofar Instituut.

Tweejaarlijks reikt het Phytofar Instituut een professionele en een wetenschappelijke prijs uit aan een Belgisch onderzoeksteam voor hun innoverend werk in het kader van een duurzame landbouw. Sinds 2015 werd ook een doctoraatsprijs ingevoerd.
Voor de wetenschappelijke prijs komen onderzoekers in aanmerking die dagelijks met wetenschap bezig zijn (bv. professoren, onderzoeksgroepen van universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra, … ). Zowel grootschalig praktijkgericht als fundamenteel onderzoek horen hierin thuis. De professionele prijs is een prijs voor landbouwers, praktijkcentra en iedereen die beroepsmatig met landbouw bezig is en bekroont initiatieven op praktijkschaal. Het kan gaan over het uitwerken van een idee in de praktijk op de boerderij, een demonstratie- of vormingsproject of een initiatief rond goede landbouwpraktijk, met een link naar gewasbescherming. De doctoraatsprijs wordt uitgereikt aan een persoon die zijn/haar doctoraat over duurzame landbouw of gewasbescherming succesvol heeft afgerond.

Terug
winnaars

De Phytofar Instituut winnaars.

Het erelijstje van de Phytofar Instituut Prijzen.
10de-editie-van-de-phytofar-instituut-prijzen-aanmoediging-voor-het-onderzoek-naar-een-duurzame-landbouw

Phytofar Instituut Prijsuitreiking 2019.

Tijdens de 10de editie van de Phytofar Instituut Prijzen gingen we weer op zoek naar Belgische onderzoekers en professionelen die inzetten op duurzame landbouw.
info-voor-deelnemers

Info voor deelnemers.

De volgende Prijsuitreiking van het Phytofar Instituut vindt plaats in 2021. Een aantal richtlijnen vind je alvast hier.
phytofar-instituut-prijsuitreiking-2017

Phytofar Instituut Prijsuitreiking 2017.

Het Phytofar Instituut moedigt het onderzoek naar een duurzame landbouw verder aan met de Prijzen 2017.
phytofar-instituut-prijsuitreiking-2015

Phytofar Instituut Prijsuitreiking 2015.

Voor de 8ste keer reikte het Phytofar Instituut 2 prijzen uit van elk € 7.500 aan twee projecten die bijdragen tot een duurzame landbouw.
phytofar-instituut-prijsuitreiking-2013

Phytofar Instituut Prijsuitreiking 2013.

Voor de 7e keer reikte het Phytofar Instituut 2 prijzen uit van elk € 7.500 aan twee projecten die bijdragen tot een duurzame landbouw.
phytofar-instituut-prijsuitreiking-2011

Phytofar Instituut Prijsuitreiking 2011.

Het Phytofar Instituut moedigt het onderzoek naar een duurzame landbouw verder aan met de Prijzen 2011.
de-winnaars-van-de-phytofar-instituut-prijs-2005-en-2009

De winnaars van de Phytofar Instituut Prijs 2005 & 2009.

Tijdens de acht vorige edities van de Prijsuitreiking, hebben we al 17 prijzen uitgedeeld. Maar wat is er ondertussen geworden van al die interessante projecten? Wij waren nieuwsgierig en gingen op bezoek bij de winnaars van de Wetenschappelijke Prijs 2005 en 2009.
Wie houdt nu niet van cookies